Home

Distanta moroeni pestera ialomitei

Cum ajungi la Pestera Ialomitei? - Trivo

Cum ajungi la Pestera Ialomitei? Pestera Ialomitei este printre cele mai importante obiective turisitice din muntii Bucegi si unul dintre cele mai vizitate din judetul Dambovita. Cu toate acestea, la data publicarii acestui articol, nu exista un transport public, local, interjudetean etc ca sa te aduca pe acele meleaguri Distanţa Târgovişte-Moroeni în Km vă este reprezentată pe hartă. Traseu Târgovişte-Moroeni pe şosea. Distanţa rutieră dintre Târgovişte şi Moroeni, viteză, timp, consum şi costul mediu Pestera Ialomitei Scurta istorie a pesterii Ialomita. Situata in localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna, si-a primit numele de la râul Ialomiţa, care izvorăşte la 10 km distanţă din circul glaciar numit Ob â rşia Ialomiţei, situată sub Vârful Găvanele (2. Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița,. Traseu 2: Moroeni - Cabana Pestera. Odata ajunsi la Cabana Bolboci, pe traseul amintit, pornim din punctul de ramificaTie Bolboci (stalp indicator). De la Cabana Bolboci (1460 m) se ajunge aici in cca. 5 min urmand poteca la vale

Descriere Manastirea Pestera Ialomitei. Aici, la poalele Muntilor Batrana, la o distanta de numai 10 km de izvorul Raului Ialomita, se poate ajunge din diferite zone ale Bucegilor, pe numeroasele trasee turistice marcate.Fie ca se coboara cu telecabina de la Babele, fie ca se urmeaza traseul drumului forestier ce trece pe langa Platoul Zanoaga, Lacul Bolboci, Cheile Tatarului si Platoul Padina. Peștera Ialomiței din Munții Bucegi. În inima munților Bucegi, aproape de Cheile Tătarului de trei dintre cele mai frumoase văi ale masivului - Doamnele, Ialomiței și Șugărilor, se află Peștera Ialomiței, gazda unei mănăstiri cu același nume, ctitorită de voievodul Țării Românești, Mihnea cel Rău, în secolul al XVI-lea Hotelul Pestera se gaseste chiar pe Platoul Bucegi in localitatea Moroeni, la o altitudine de 1610 de metri, inconjurat de peisaje ce te vor lasa mut de uimire, la cativa pasi de Manastirea Pestera Ialomitei. Hotelul se afla la 30 km de Sinaia Moroeni, 44 str. Orzea Street — Phone: +40364431800 — Booking, Phone, Email, Photos — No Credit Card — Best Price! — Accommodation Moroeni, Hotel Pestera Traseul Sinaia - Cabana Cuibul Dorului - Saua Dichiu - Lacul Bolboci - Pestera Ialomitei traverseaza latura de sud-est a Muntilor Bucegi si ajunge in interiorul Parcului Natural Bucegi, in zona numita Padina.Localitatile din apropiere sunt Glod, Moroeni si Sinaia, iar locatia geografica este nordul judetului Prahova. Cele mai apropiate drumuri asfaltate de traseul spre Padina sunt DN 1.

Infopensiuni.ro va ofera informatii despre posibilitatile de cazare in Moroeni, adaptate preferintelor, sezonului, dar si bugetului Dvs.Pe site-ul nostru veti gasi, in afara recomandarilor de cazare in Moroeni, si recomandari de obiective turistice de vizitat, de restaurante si baruri, precum si harti si informatii actualizate despre starea vremii in Moroeni În comuna Moroeni, în județul Dâmbovița, pe Valea râului Ialomița, în Munții Bucegi, găsim un lăcaș de cult legat de un domnitor cu o zbuciumată istorie. La începutul secolului al XVI-lea, domnitorul Mihnea cel Rău a construit o biserică din lemn în gura peșterii de la care își va lua numele de Mănăstirea Peștera Ialomiței

Distanţa Târgovişte Moroen

 1. e, si cea mai frumoasa: Pestera Ialomicioara (sau Pestera Ialomitei), una dintre cele mai cunoscute si totusi cele mai putin vizitate pesteri de la noi. Strajuita la intrare de un schit, pestera are o intrare de tip arc monumental, sapat in Cheile Ialomitei, la circa 1500-1600m altitudine.Am platit intrarea (10 lei / persoana) la calugari si am.
 2. Cascada Obarsia Ialomitei reprezinta una dintre cele mai spectaculoase din Romania. Este cunoscuta drept cea mai inalta cascada din intregul lant al Carpatilor Meridionali si a doua de pe intreaga suprafata a tarii, caderea de apa avand aproximativ 100 de metri. Cascada se numara printre principalele atractii ale masivului Bucegi, fiind situata.
 3. Peştera Ialomiţei, cea mai vizitată peşteră din Munţii, reprezintă un punct de mare interes pentru turismul judeţului Dâmboviţa. La izvoarele Ialomiţei se nevoiau sihaştrii încă din secolul XV, însă mănăstirea Ialomiţei a fost ridicată în secolul al XV-lea, chiar la intrarea în Peştera Ialomiţei. Adevărul vă prezintă 10 lucruri inedite despre acest obiectiv.

25/07/2020 . Chalet Alpina este o cabană situată în inima Munților Bucegi, la câțiva pași de Peștera Ialomiței. Liniștea locului, frumusețile naturii ce pot fi admirate, mâncărurile gustoase pregătite de un renumit maestru bucătar și odihna pe care o veți simți după un sejur aici, vă vor duce cu gândul la castelele din basme Manastirea Pestera Ialomitei, 12 iunie 2012, CrestinOrtodox.ro Amprente ale spiritualității noastre - Mănăstirea Peștera Ialomiței , 19 mai 2004, Revista Magazin Mănăstirea Peștera de la obârșia Ialomiței la 1900 , 5 februarie 2011, Adrian Nicolae Petcu, Ziarul Lumin Manastirea Pestera Ialomitei. Acest lacas sfant este atestat documentar de la mijlocul secolului al XVI-lea, fiind ctitoria voievodului Mihnea cel Rau. Frumoasa manastire este situata la intrarea in Pestera Ialomitei la o altitudine de 1560m. Merita din plin sa vizitam aceasta zona a Bucegilor Auto: din Targoviste pe DN 71, prin Moroeni - Sanatoriul Moroeni - Lacul Bolboci - Cabana Padina - Hotel Pestera. Hram: Sfintii Apostoli Petru si Pavel (Schitul Ialomicioara), Sfantul Ierarh Nifon (Biserica Noua), Adormirea Maicii Domnului (Biserica veche) Cazare: 25 locuri Adresa: com. Moroeni, 137310, jud. Dambovit

Adresa: str. Padina Pestera, nr. 10, Padina Pestera, Dambovita. Capacitate: 19 camere, maxim 42 persoane. Pensiunea este situata in zona Padina-Pestera,vis a vis de Hotelul Pestera,in apropierea telecabinei si a Manastirii Ialomicioara. Locatia are 17 camere duble,cu pat matrimonial si 2 apartamente, repartizate pe trei etaje Departe de stresul cotidian, Hotelul Peștera este situat în Parcul Natural Bucegi la 1610 metri altitudine, între minunile făcute de natură: Babele, Sfinxul, Peştera Ialomiţei, Cheile Tătarului, şi minunile făcute de om: Lacul Bolboci, Mănăstirea Peştera Ialomiţei Mănăstirea Peștera Ialomiței este un așezământ care atrage mai ales prin locul unde este situat, căruia îi poartă și numele. Datează din secolul al XVI-lea, fiind ctitorie a voievodului Mihnea cel Rău (fiul lui Vlad Țepeș). Îi are ca ocrotitori pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel (29 iunie), iar aici viețuiește o obște de călugări, lucru care s-a întâmplat încă.

Pestera Ialomitei s-a modernizat si arata minunat

- Localizare: In Valea Ialomitei, Poiana Padina Strungii de sub M. Coltii Strungii - Acces: Pe timpul verii, pe drumul forestier ce urca de la Moroeni; pe timpul iernii acesta este impracticabil si se poate ajunge cu telecabina din Busteni pana la Pestera sau pe diverse trasee turistice Pestera Ialomitei este situata in Muntii Bucegi, pe aria administrativa a localitatii Moroeni, judetul Dambovita. Muntii Bucegi sunt cunoscuti pentru peisajele unice si pajistile alpine favorizate de factorii climatici ce au determinat schimbari masive ale rocilor. Amplasata pe morena frontala a Ialomitei, pestera are un singur nivel de. Localizare. Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m.Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a Ialomiței, la altitudinea absolută de 1.660 m.. Descriere. Se desfășoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480.

Pestera ialomitei impreuna cu Familia Cum este pestera

 1. Pestera are o desfasurare mixta, prezentand atat galerii cat si sali. Gura pesterii, in forma de semielipsa, se deschide pe o terasa orizontala, ce se gaseste la 18 m deasupra fundului vaii. Chiar la intrarea in Pestera se afla Manastirea Ialomitei, ridicata in secolul al XVI-lea, ctitorita de voievodul Tarii Romanesti, Mihnea cel Rau
 2. See 54 photos and 3 tips from 476 visitors to Peștera Ialomiței. An experience you won't regret
 3. Sections of this page. Accessibility Help. Press alt + / to open this men

Pestera Ialomitei - Muntii Bucegi. Pestera Ialomitei este situata in Muntii Bucegi, pe aria administrativa a localitatii Moroeni, judetul Dambovita. Muntii Bucegi sunt cunoscuti pentru peisajele unice si pajistile alpine favorizate de factorii climatici ce au determinat schimbari masive ale rocilor Distanta Preutesti Moroeni. Traseu, consum si pret carburant, taxe de drum, limite de viteza, timp necesar, pauza recomandata, puncte intermediare, harta Preutesti, harta Moroeni Pestera Ialomitei se afla in Muntii Bucegi, aproape de localitatea Moroeni din judetul Dambovita. Ca sa ajungi la ea, exista mai multe variante. Fie de la Babele (cu telecabina, atunci cand merge, sau pe jos), fie cu masina. Noi am ales varianta motorizata ca sa fim siguri ca rezista cei mici si am mers pe drumul dinspre Sinaia spre Targoviste. Amplasare in Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomitei Facilitati hotel 49 camere 1 apartament prezidential 6 suite executive 4 suite 6 duble executive 32 duble restaurant 120 locuri bar . .

Valea Sipotului - Pensiune Turistica Moroieni - Cazare

 1. Localizarea Peșterii Ialomiței este făcută ca aparținătoare de localitatea Moroeni, din județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna (simbol a Zeiței Creației, zisă și Mama Mare), la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a Ialomiței, la.
 2. Distanta Moroeni Vlahita. Traseu, consum si pret carburant, taxe de drum, limite de viteza, timp necesar, pauza recomandata, puncte intermediare, harta Moroeni, harta Vlahit
 3. tim Cheile Tatarului, Pestera Ialomitei si Turbaria Laptici. Un adevarat refugiu de tot ceea ce este turistic la noi.Manafu.ro. Contact Ferma Club 5* Unde se afla: In localitatea Moroeni, la 20 kilometri de Sinaia (pentru acces din Bucuresti recomandam traseul Bucuresti - Targoviste - Moroeni
 4. unile făcute de natură: Babele, Sfinxul, Peştera Ialomiţei, Cheile Tătarului, şi
 5. Peştera Ialomiţei este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna din Masivul Bucegi
 6. Ialomitei cave place to visit is located in Moroeni city, Dambovita and often visited by tourists popular for Places to Visit, Nature & Parks, Outdoor Activities, Caverns & Caves, National Parks Address: Pestera Ialomita Alley, Moroeni, Moroeni137310, Romani

Din Sinaia se urmareste cota 1400, varful cu Dor sau prin Piatra Arsa (acesta fiind si un traseu marcat si mai accesibil - la doar 6 h de mers). Daca optati sa veniti cu masina, se poate merge din campulung Muscel prin Rucar, Podul Dambovitei, Lespezi, Strunga si Padina sau prin Targoviste prin Moroeni, Dobresti, Bolboci, Plaiul Mircii si Padina DJ 714 Moroeni - Hotel Peştera - Şaua Dichiu - DJ 713 - Cuibul Dorului - Sinaia Excursie cu auto Renault Symbol 1,5dci, pe ruta Moroieni - Hotel Pestera - Piatra Arsa si retur prin Saua Dichiu - Cuibul Dorului - Sinaia. Pe scurt, o excursie de vis pe un drum cam off road dar acceptabil. De la sanatoriul Moroieni 29 km pana la Pestera Un frumos traseu în munţii Bucegi este cel spre Peştera Ialomitei. Este usor, relaxant şi poate fi parcurs indiferent de vreme. La Peştera Ialomiţei puteţi ajunge pe două rute.Prima ar fi pe DJ 714 din satul Moroeni, spre Sanatoriu , veţi parcurge 35 de kilometri până la peşteră şi trebuie să ştiţi că acum se [ Amplasare: in Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomitei.Facilitati hotel: 49 camere (1.. Hotelul Pestera este situat in Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomitei Facilitati hotel restaurant capacitate de 120 persoane bar foisor parcare gratuita loc de joaca pentru copii sala . .

Manastirea Pestera Ialomitei « TurismLand

Peștera Ialomiței din Munții Bucegi Zbor peste Munții

Hotel Pestera Moroeni - TravelRO

Manastirea Ialomitei a fost ridicata in sec. al XVI chiar la intrarea in Pestera Ialomitei, fiind ctitoria voievodului Tarii Romanesti Mihnea cel Rau. In adancul pesterii la aproximativ 200 m se afla o piatra, numita Piatra Altarului, unde dupa traditie sihastrii savarseau cele sfinte. In anul 1818 schitul va arde, fiind refacut peste un an de catre preotul Gheorghe Ion Baltag si ieromonahul. Str Orzea 44, Moroeni 137310 Detalii; Facilitati; Amplasare: in Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomitei. Facilitati hotel: 49 camere (1 apartament prezidential, 6 suite executive, 4 suite, 6 duble executive, 32 duble), restaurant (120 locuri), bar, foisor, terasa, SPA (piscina. Pestera Ialomitei este prezentat de Sky Trip prin obiective naturale din Dambovita, cu ghid turisic romanesc aflati despre Pestera Ialomitei Afla distanta pe care urmeaza sa o parcurgi, dar si ce poti vedea pe drum! Calculeaza . Forum: Topicuri Noi comuna Moroeni, la 42 km departare de municipiul Hotel Pestera

Hotel Pestera Moroeni

Hotel Pestera Moroeni - Travelminit

Share. Moroeni, Romania Str Orzea 44, Moroeni 13731 Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m. Este amplasată la circa 100 m în aval de morena frontală a Ialomiței, la altitudinea absolută de 1.660 m [1] Book Hotel Pestera, Moroeni on Tripadvisor: See 150 traveler reviews, 261 candid photos, and great deals for Hotel Pestera, ranked #1 of 1 hotel in Moroeni and rated 4 of 5 at Tripadvisor Hotel Hotel Pestera Cota 1610. Hotel Pestera Cota 1610. Platoul Bucegi, Cota 1610, 137310 Sinaia, România - Locaţie excelentă - arată harta. Locație excelentă — cotată 9,5/10! (scor din 991 comentarii) Evaluată de clienți după sejurul lor la Hotel Pestera Cota 1610. 9,1

Traseu auto: Sinaia - Cuibul Dorului - Saua Dichiu - Lacul

 1. August 2015 - Pestera Ialomitei - Judetul Dambovita Se afla pe versantul drept al Cheilor Ialomitei, in localitatea Moroeni, judetul Dambovita, pe Muntele Batrana, la circa 10 km de izvoarele raului..
 2. Accesul spre cabanele, pensiunile si hotelurile de pe Valea Ialomitei a fost astfel restrictionat. In locul unui drum asfaltat de aprox. 3 km accesul se poate face prin comuna Moroeni, drumul ce duce la Sanatoriul Moroeni, un drum de aproximativ 20 km neasfaltat, la care si un autoturism de teren face fata cu greu. E drept acest tronson trebuia.
 3. Pestera Ialomitei este una dintre cele mai cunoscute pesteri din tara noastra, aflata in muntii Bucegi, pe versantul drept al Cheilor Ialomitei, in localitatea Moereni din judetul Dambovita, pe muntele Batrana, la o altitudine de 1520 m
 4. Moroeni, Romania Str Orzea 44, Moroeni 137310 Tickete de vacanta Pentru cazari in Romania acceptam plata cu tickete de vacanta. Detalii; Facilitati; Amplasare: in Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomitei..
 5. Dacă nu v-aţi planificat încă zilele de concediu sau vreţi să mai furaţi un weekend de aer tare de munte, vă propunem unul dintre cele mai frumoase trasee din Munţii Bucegi, de dificultate medie. Este vorba de traseul Cheile Zănoagei - Lacul Scropoasa - Cheile Orzei - Cascada Şapte Izvoare
 6. Tarif de vizitare in acest trip a fost doar cel pentru Pestera Ialomitei de 10 lei/persoana. In rest, accesul pe drumuri si parcarile sunt gratuite. Impresii. Daca va doriti o excursie de o zi, va recomand acest traseu prin Parcul Natural Bucegi. O sa va bucurati de racoare, de peisaje frumoase si de plimbari relaxante pe munte

Hotel Pestera Departe de stresul cotidian, Hotelul Pestera**** este situat in Parcul Natural Bucegi la 1600 de metri altitudine, in imediata apropiere a Manastirii Pestera Ialomitei. Accesul auto este din drumul national DN71 Sinaia-Targoviste prin Moroeni, pe DJ 714 spre Pestera (34 Km. Bucegi X 3 - Cheile Zanoagei, Lacul Scropoasa, Cascada 7 Izvoare. După un film ( The Final Cut, cu Robin Williams) şi o carte ( Visul Lui Joy - Lisa See ), revin la POVEŞTILE concediului 2014. Suntem a treia oară în Bucegi anul acesta

Cazare Moroeni Cazare pensiuni vile hoteluri Moroen

 1. Pestera Ialomitei - Muntii Bucegi. Localizare şi căi de acces. Peştera Ialomiţei se află în inima Masivului Bucegi, în versantul drept al Cheilor Peşterii de pe Valea Ialomiţei, la o altitudine de 1530 m. Se poate ajunge cu mijloace auto, pe şoseaua ce urcă din Sinaia, trecând pe lângă cabanele Izvorul Dorului şi Bolboci sau.
 2. Adresa: comuna Moroeni, sat Dobresti, str. Principala, nr. 332 ( la aprox. 15.9 km de Fieni ), Moroeni, Dambovita Capacitate: 17 camere, maxim 42 persoane Localizata la o altitudine de 900 de metri, in inima Parcului National Bucegi, un adevarat paradis neatins al naturii, inconjurata de paduri de fag si conifere de o frumusete inegalabila, ape.
 3. Muntii Bucegi: Moroieni-Dobresti-Scropoasa (Muntii Bucegi) (Despre stelele de pe cer si cele de pe harta.) Cand petrecem o noapte pe munte, la o cabana, sau mai bine la cort, mult mai bine la cort, daca e senin, noaptea vom fi surprinsi de frumusetea cerului instelet. Stelele au fascinat oamenii inca de la inceputul veacurilor
 4. Identificare clik-uri / Statistici: 29: times viewed: 121: times listed . Keywords: srl, monastery, srl Moroeni, monastery Moroeni. Manastirea Pestera Ialomitei.

Mănăstirea Peștera Ialomiței - biserica de sub stâncă

Pestera Ialomitei. Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m. pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna Pestera Ialomitei Info Traseu: 4 ore (100 Ron/ora/ATV) Se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiței, în localitatea Moroeni, județul Dâmbovița, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomița, la o altitudine de 1.530 m Pestera - Varful Omu : banda albastra, 3,5-4 ore (urcare pe Valea Obarsiei, de vazut Cascada Ialomitei si Mecetul Turcesc) Varful Omu - Babele : banda galbena, 1,5 ore pe varianta de vara (cu pauze de poze la Sfinx si babe) Babele - Pestera : cruce albastra, 1,5 ore (coborare pe Piciorul Babelor, prin Cimitirul Elefantilor

Cheile Zanoagei si Cheile Orzei sunt situate in Masivul Bucegi, pe Valea Ialomitei, in raza localitatii Moroeni, se mai numesc si Rezervatia a III-a a Bucegilor. Daca esti in cautarea unui traseu de munte pe care sa-l strabati cu piciorul si vrei sa fie si frumos si nici prea lung, atunci CHEILE ZANOAGEI este o optiune perfecta Traseu din Valea Ialomitei spre Şimon. Publicat de buceginatura2000 on septembrie 10, 2012. septembrie 11, 2012. Am fost pe un drum cunoscut sub diferite denumiri popularela vechea vama, drumul contrabandistilor, drumul vamal, etc. Traseul, se inscrie in categoria traseelor spre zona si imprejurimile Branuluidaca mai tine vremea cu. Pozitie: Judetul Dambovita/ Moroeni/Cota 1000 la 7Km de Sinaia pe Dn71 - Lacul Bolboci 17 Km / Pestera Ialomitei,Manastirea Pestere Ialomitei, Parcul Natural Bucegi, trasee montane, mountain biking - Gondola Sinaia 13Km ( Partia de schi Valea Dorului, Valea Soarelui, Cota 1400, Cota 2000,Bike resort Sinaia Pozitie: Judetul Dambovita/ Moroeni/Cota 1000 la 7Km de Sinaia pe Dn71 - Lacul Bolboci 17 Km / Pestera Ialomitei,Manastirea Pestere Ialomitei, Parcul Natural Bucegi, trasee montane, mountain biking - Gondola Sinaia 13Km ( Partia de schi Valea Dorului, Valea Soarelui, Cota 1400, Cota 2000,Bike resort Sinaia) - Castelul Peles 15Km, Casa Memoriala.

Alta cale mai umana de ajuns la Pestera Ialomitei e din Busteni cu telecabina. Iei telecabina din Busteni pana la Babele si apoi de la Babele la Pestera.Un drum cu telecabina e 21 de ron de la Busteni la Babele. Daca vrei sa ramai peste noapte,poti alege Hotel Pestera sau Cabana Padina Cazare Moroeni, Zona Padina Pestera, Muntii Bucegi, Cota 1500 m. Vila este situata pe Valea Ialomitei, in cadrul Parcului Natural Bucegi, la altitudinea de 1500 m si la o distanta aproximativa de 1 km de Pestera Ialomitei

Romania e frumoasa (33): Lacul Bolboci, Cheile Tatarului

Traseu de bicicleta: Busteni - Sinaia - Cuibul Dorului - Cabana Dichiu - Lacul Bolboci - Cheile Tatarului - Pestera Publicat de buceginatura2000 on mai 24, 2020 mai 24, 2020 Back in business :) Dambovita. Targoviste resedinta de judet - Campia Targovistei - Subcarpatii Ialomitei/raul Ialomita Catedrala Targoviste 1518 hram Sf. Gheorghe 1512 ctitor Matei Basarab, Manastirea Adormirea Maicii Domnului, Invierea Domnului - Stelea (M) sec.16. ctitor Stelea Spatarul, Curtea domneasca 1585-ruine, Biserica Sf. Vineri sec.15, Biserica. Peştera Ialomiţei îşi modifică programul de vizitare! Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte anunţă trecerea la programul de iarnă pentru obiectivul turistic Peștera Ialomiței. De la 1 octombrie 2020, Peştera Ialomiţei îşi modifica programul de vizitare, urmând să fie deschisă între orele 9:00 - 16:00, zilele de vizitare rămânând aceleași.

Cascada Obarsia Ialomitei - Infopensiuni

Bucuresti - Pestera: Ora plecare din Bucuresti: 09.00: Traseu parcurs: Bucuresti - Targoviste - Moroeni - Pestera: Distanta parcursa: 150 km: Obiective de vizitat/vazut: Cetatea Domneasca Targoviste, Pestera Ialomitei: Cazare in zona: Pestera: Ziua 2 : Punct plecare - punct sosire: Pestera - Bucuresti: Traseu parcurs: Pestera - Sinaia - Busteni. Cabana este situata pe Valea Ialomitei, in cadrul Parcului Natural Bucegi, la altitudinea de 1500 m si la o distanta aproximativa de 1 km de Pestera Ialomitei!Cabana... mai mult-- Cazare Moroeni / Dambovit Cabana Bolboci se afla pe malul lacului fiind construita in 1928 si dispune de aproximativ 60 de locuri de cazare. Pana in 1971 putea fi folosita doar vara, pentru ca nu avea soba si nu era acoperita cu tabla. Se afla la o distanta de opt kilometri de Sinaia si la 10 kilometri (doua ore de mers pe jos) de Pestera Ialomitei

#Moroeni . Pe #verde spre Stațiunea Peștera Padina #Moroeni . - să folosiţi numai traseele marcate și să urmăriţi marcajele de pe traseu; Platou Padina, Pestera Ialomitei, Moroeni . Hotel-Cabana Piatra Arsa 1950m. PLATOU BUCEGI, Busteni . Cabana Valea Dorului Cabana se afla in apropierea cabanei Padina, din muntii Bucegi, la a o altitudine de peste 1500 m, accesul facandu-se pe DJ 714, din comuna Moroieni spre hotel Pestera. Cabana are 9 camere dispuse astfel : 3 camere triple,5 camera duble, 1 camera twin , toate avand baie proprie, TV in fiecare camera, un living incapator Traseu: Cabana Varful Omu - Obarsia Ialomitei - Hotel Pestera Marcaj: Banda albastra Durata: 2 - 2.5 ore Grad dificultate: Mediu Sezonalitate: Interzis iarna Nivel de echipare: Mediu Numar omologare:181 / 2006. Traseu: Cabana Babele - Varful Caraiman - Monumentul Eroilor ( Crucea ) - Spinarea Costilei - Saua Sugarilor Marcaj.

10 lucruri ciudate despre Peştera Ialomiţei din Bucegi

Ne-am bucurat de o mica drumetie la Manastirea Ialomitei. Avand in vedere ca manastirea este chiar la buza Pesterii Ialomitei. Ne-am clatit ochii si curatat plamanii in aceasta. Distanta de la hotel pana la aceasta pestera nu este mare, nu sunt buna la aproximat, asa ca o puteti considera ca o plimbare in cartier - Traseu prin padure virgina (marca Greenventure) Daca veniti dinspre Targoviste evitati drumul DJ714 care se desprinde la stanga spre Sanatoriul Moroeni prin localitatea Glod, La Pestera se poate vizita si Pestera Ialomitei. CABANA PADINA - 1509 m alt. Capacitate: 130 locuri vara, 60 de locuri iarna.. Pestera Ialomita, mai precis, aflata aproape de Valea Horoabelor, sub muntele Batrana, in Bucegi, la doi pasi de cabana Padina si de hotel Pestera. La intrarea in pestera se afla Manastirea Pestera Ialomitei, cu istorie veche, datand de pe vremea lui Mihnea cel Rau, care se zice ca s-a retras odata acolo in timpul unei invazii turcesti Cheile Zanoagei si alte chei din Dambovita. Cheile Zanoagei este prezentat de Sky Trip prin obiective naturale din Dambovita, cu ghid turisic romanesc aflati despre Cheile Zanoage Adresa hotel Pestera: Parcul Natural Bucegi, Cota 1600, Moroeni, Jud. Dambovita. Solicita oferta. *Pentru disponibilitati si alte detalii privind hotelul Pestera ne puteti contacta la numerele de telefon 0365 401521 si 0771 653450. Pentru a solicita oferta in Busteni la Hotel Pestera va rugam sa completati formularul de mai jos

Chalet Alpina, Platou Padina, Pestera Ialomitei, Moroeni

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de utilizare cat mai plăcută. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dvs. și efectuează funcții precum recunoașterea dvs. atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului le consideratii mai interesante și mai utile

Lacul Boboci, marea din Bucegi – In concediu